Blog

Het laatste nieuws van Kung Fu School Golden Dragon

Het blog van Kung Fu School Golden Dragon

Zomervakantie

By | Mededelingen

Het einde van het kung fu seizoen is alweer aangebroken. Een jaar waarin Golden Dragon voor het eerst in de geschiedenis samen, op afstand, online trainde. Bedankt allemaal voor jullie inzet en enthousiasme de afgelopen tijd!

Sommige scholen blijven buiten door trainen de komende maanden. Hieronder een overzicht:

School Juli Augustus
Arnhem gesloten gesloten
Elst gesloten gesloten
Oosterbeek gesloten gesloten
Nijmegen open gesloten
Amsterdam open gesloten
Bilthoven open open

Een fijne en sportieve zomer gewenst!

Eerste Golden Dragon training in Bilthoven

By | Mededelingen, Training

Afgelopen dinsdag is de eerste Golden Dragon training in Bilthoven van start gegaan. Op het grasveld tegenover het gemeentehuis van gemeente De Bilt zijn nu ook traditionele Kung Fu trainingen te volgen.

Er zijn Corona maatregelen van kracht. Voor, tijdens en na de training houden we meer dan 1.5 meter afstand. Dit neemt niet weg dat we hard kunnen trainen en werken aan conditie, kracht, lenigheid en onze bewegingsleer.

Wil jij graag kung fu leren en is Bilthoven een handige plek voor jou? Kom een keer langs en doe mee!

Dinsdag avond 19:00 – 21:00
Soestdijkseweg Zuid 162
3721 AB, Bilthoven

 

 

 

examen benoeming assistenten 2018

Afwijkende openingstijden rondom examens 2019

By | Examen, Mededelingen

De examens van 2019 worden op 23 november afgenomen Arnhem afgenomen. Het examenprogramma begint om 09:30. Zorg dat je om 09:15 aanwezig bent. Dan sta je op tijd klaar voor het begin van je examen. Tijdens het examen wordt ook les gegeven aan leerlingen die niet op examen gaan of moeten wachten op hun examen of de uitslag ervan. Het examenprogramma kan uitlopen tot 13:00 of zelfs 13:30. Houd daar voor die dag rekening mee in je agenda.

Omdat alle sifu’s jureren bij het examen, zullen lessen op andere locaties dan Arnhem niet doorgaan. Leerlingen van deze locaties zijn wel welkom in Arnhem. De volgende scholen zijn gesloten op 23 november:

 • Amsterdam Nieuw-West
 • Oosterbeek

Op 16 november 2019 is het lesrooster gewijzigd. De les vindt die dag plaats van 09:00 tot 11:00. Schrijf deze data goed in je agenda, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Alle examenkandidaten heel veel succes gewenst!

blauwe zaal meervaart

Programma demonstratie Bonte Avond in De Meervaart

By | Demonstratie

Op zaterdag 22 en 29 december geven we een korte demonstratie tijdens de Bonte Avond in De Meervaart in Amsterdam. Samen met theatermaker Pieter Tiddens nemen Kung Fu School Golden Dragon en artistiek talent uit Amsterdam Nieuw-West je mee in een wervelende show. Naast de kung fu demonstratie zal er ook buikdansen, zingen, goochelen, toneel, gedichten of luchtacrobatiek te bewonderen zijn. De show wordt ondersteund door muziek van een live-band en er wordt heerlijk eten en drinken geserveerd op deze feestelijke avond. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van theater De Meervaart. Het programma gaat om 19:30 van start. Bekijk het YouTube kanaal van Golden Dragon om een indruk te krijgen van wat je kunt verwachten van onze kung fu demonstraties.

De demonstratiegroep van Golden Dragon bestaat voor deze gelegenheid uit Jesse, Sybren, Arlin, Lai Jin, Max, Gwen, José, Laz, Rebecca en Sam. De demonstratie zal gepresenteerd worden door Gwen. Rebecca en Sam zullen beelden van de demonstratie gaan vastleggen. Het programma van de demonstratie ziet er als volgt uit.

 1. Breedzwaard ~ Jesse
 2. Combat met korte stokken tegen lange stok  ~ Lai Jin & Max
 3. Vlinderzwaarden ~ Sybren
 4. Dubbele korte stok ~ Gwen, Laz, José
 5. Driedelige stok ~ Max
 6. Combat open hand ~ Sybren & Arlin

Tussen de uitvoeringen door zullen er wijsheden uit de Tao Te Ching voorgedragen worden door Gwen.

Tot slot nog wat praktische informatie voor de demonstratiegroep.

 • Zondag 16 september van 13:45: tot 15:00 is er een repetitie in theater De Meervaart.
 • Zaterdag 22 september is er eerst training van 10:00 tot 12:00. Daarna gaan we met zijn allen een broodje eten. Vanaf 16:00 beginnen de voorbereidingen in theater De Meervaart. Voordat het programma van de Bonte Avond begint, krijgen we daar warm eten.
 • Hetzelfde geldt voor 29 september.

Aangepaste openingstijden winter 2018/2019

By | Mededelingen

Deze winter gaan sommige trainingen niet door vanwege feestdagen.
De volgende trainingen gaan niet door:
Arnhem: zaterdag 22 & 29 december, 5 januari
Oosterbeek: zaterdag 22 & 29 december
Elst: dinsdag 25 december & 1 januari
Nijmegen: woensdag 26 december & 30 december
Amsterdam West: maandag 24 december & 31 december
Bij Kung Fu School Golden Dragon Nieuw-West (Sloterplas) gaat de training in de wintermaanden elke week door op zaterdag van 10 tot 12 uur.

Wij wensen jullie fijne feestdagen!

Uitslagen examen 2018

By | Examen

Op zaterdag 24 november 2018 vond het jaarlijkse kungfu examen plaats in Arnhem. De volgende kandidaten zijn geslaagd voor hun examen.

Rebecca

Sam

Isa

Bas

Sylvie

Maaike

Linde

Gerard

⚫⭐

Aryan

Fricke

⚫⭐⭐

Pimm

Gwen

Ahmed

Saro

Lazaros

José

⚫⭐⭐⭐⭐

Maarten

🔵

Arlin

Ellemieke

Lai Jin

Thomas

🔵⭐

Sybren

Daarnaast zijn Lai Jin, Thomas en Max benoemd to assistent van de vereniging.

Tot slot is Jesse benoemd tot sifu. De benoeming tot sifu gaat traditioneel gepaard met de toekenning van Chinese naam. Jesse heeft de naam Chen Yì Jūn (千義軍) gekregen, wat kortweg ‘gepassioneerde krijger’ van de familie Chen betekent.

kung fu examen

Exams 2018

By | Geen categorie

On Saturday November 24, 2018 from 10:00 to 13:00 it is time for kung fu exams again! The exams will take place in the school of sifu Chen San Fei in Arnhem-Noord. The address is Nicolaas Maesstraat 6 in Arnhem. The exam candidates have been notified about their candidacy by their teacher. As always, there will also be a regular class in the gym. The classes in Oosterbeek en Amsterdam are cancelled that day, because all instructors will judge the exams in Arnhem. The exams will be taken on the field outside behind the gym, regardless of weather conditions. So, be sure to wear clothing that is allowed to get muddy and bring an extra set of warm and dry clothing. Best of luck to all exam candidates!

kung fu examen

Examens 2018

By | Examen

Zaterdag 24 november 2018 van 10:00 tot 13:00 zijn er weer kung fu examens! Deze worden afgenomen in de school van sifu Chen San Fei in Arnhem-Noord. Het adres is Nicolaas Maesstraat 6 in Arnhem. De leerlingen die examen mogen doen zijn daarvan op de hoogte gebracht door hun leraar. Zoals altijd, wordt er in de gymzaal ook les gegeven. De lessen in Oosterbeek en Amsterdam gaan die zaterdag niet door, omdat alle leraren naar Arnhem komen om de examenkandidaten te beoordelen. De examens worden buiten op het veld achter de gymzaal afgenomen, wat voor weer het ook is. Neem dus schoenen mee die vies mogen worden en een droog setje kleding. Alle kandidaten, heel veel succes!

sport en vrijetijdsmarkt 2018

Programma Sport & Vrijetijdsmarkt Amsterdam 2018

By | Demonstratie, Mededelingen

Op zaterdag 22 september 2018 geeft Kung Fu School Golden Dragon een demonstratie op de Sport en Vrijetijdsmarkt  in Amsterdam Osdorp. De Sport & Vrijetijdsmarkt is onderdeel van het Souk & Co festival. Dit is een cultureel festival voor het hele gezin waar men kan genieten van muziek, cultuur, sport en foodtrucks.

Kung Fu School Golden Dragon zal op de volgende tijdstippen een demonstratie geven:

 • van 13:10 tot 13:30
 • van 15:30 tot 15:50

De demonstratie zal plaats vinden op een podium aan de zuidoever van de Sloterplas, tegenover theater De Meervaart, in Amsterdam.

Kung Fu krijgers van Golden Dragon kungfu scholen uit het hele land zullen laten zien wat ze kunnen. Het programma bestaat onder meer uit basistechnieken, dierenstijlen, lange stokvormen en uitschakeling van meerdere tegenstanders. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om de demonstratie te komen bekijken. Tussen de demonstraties door kunnen geïnteresseerden bij de festivalkraam van Golden Dragon terecht voor meer informatie.

Op de zaterdagochtend gaat de training van 10:00 tot 12:00 in verband met de demonstratie niet door. De demonstratiegroep wordt wel om 10:00 verwacht op het Sloterstrand naast Hotel Buiten voor de laatste voorbereidingen. Verder staat het alle leden natuurlijk vrij om zelf wel te trainen. Er wordt die dag dus alleen geen les gegeven. De demonstratie zal doorgaan ongeacht de weersomstandigheden.

Begin seizoen 2018/2019

By | Mededelingen

 

Na de zomer hervatten de lessen in alle Golden Dragon kungfu scholen in september weer. Op volgorde van begindatum, beginnen de lessen op de volgende data:

Arnhem: 1 september

Amsterdam Nieuw-West: 1 september

Amsterdam West: 3 september

Elst: 4 september

Nijmegen: 5 september

Oosterbeek: 8 september

De lessen in Amsterdam West op maandag beginnen weer om 19:00. De eindtijd blijft nog steeds 21:00. De lessen in Oosterbeek beginnen in verband met de Airborne in de tweede week van september.

locatie nijmegen

Wijzigingen lesrooster en locaties Nijmegen & Amsterdam

By | Mededelingen

De Golden Dragon Kung Fu scholen in Nijmegen en Amsterdam-West krijgen een andere trainingslocatie! Daarnaast zullen de trainingen in Nijmegen (vanaf 7 februari)  niet meer op vrijdagen, maar op woensdagen van 20:00 tot 22:00 plaatsvinden. Het nieuwe adres van de school in Nijmegen is

Zwaluwstraat 200 (zaal B), 6541 NP Nijmegen

en het nieuwe adres van de school in Amsterdam-West is

Jan Den Haenstraat 41, 1055 WC Amsterdam

Zie de lesroosterpagina voor meer informatie.

locatie amsterdam

overdracht vaandel

Nieuwe leiding Amsterdam-West tot einde seizoen

By | Mededelingen

In verband met werk is het voor Jesse tot het einde van het seizoen helaas niet haalbaar om elke week op maandagavond les te geven in Amsterdam. Sybren heeft de leiding over de school gekregen. Sybren en Arlin zullen samen de lessen in Amsterdam-West gaan verzorgen. Jesse zal de lessen op zaterdag aan de Sloterplas nog wel blijven geven.

kung fu training winter 2017 sloterplas

Aangepaste openingstijden winter 2017

By | Mededelingen

Deze winter gaan sommige trainingen niet door vanwege feestdagen. Wel kun je nog steeds elke week in een van de scholen terecht om te trainen.

De volgende trainingen gaan niet door:

 • Arnhem en Oosterbeek: 23 & 30 december
 • Elst: 26 december & 2 januari
 • Nijmegen: 29 december & 5 januari
 • Amsterdam West: 25 december & 1 januari

Bij Kung Fu School Golden Dragon Nieuw-West (Sloterplas) gaat de training in de wintermaanden elke week door.

Chen Liu Djing

Golden Dragon Velp gesloten

By | Mededelingen

Tot ieders grote ontsteltenis is de school in Velp gesloten. Sifu Chen Liu Djing kampte al langere tijd met rugklachten. Zijn klachten belemmerden het lesgeven dusdanig dat hij heeft besloten om te stoppen met lesgeven. Leerlingen die in Velp trainden kunnen terecht in een van de andere scholen.

stok oefening

Examens herfst 2017

By | Examen, Mededelingen

Er wordt al een tijdje naartoe geleefd: de kungfu examens van 2017. Op zaterdag 4 november zullen de examens plaatsvinden bij Golden Dragon Arnhem, op het grasveld bij de gymzaal op de Nicolaas Maesstraat 6. De kandidaten zijn door hun sifu op de hoogte gesteld dat zij op examen mogen. Uit de hele regio en zelfs helemaal uit Amsterdam zullen kandidaten zich in Arnhem verzamelen om hun vaardigheden op de proef te stellen. De sifu’s van alle Golden Dragon Kung Fu scholen zullen aanwezig zijn om ieders examen te beoordelen. Dat betekent dat er zaterdag 4 november geen les is in Amsterdam en Oosterbeek. Leerlingen die niet op examen gaan, zijn welkom om mee af te reizen naar Arnhem om daar te trainen. Parallel aan het examen wordt er in Arnhem namelijk ook les gegeven door een van de assistent-instructeurs.