Blog

Het laatste nieuws van Kung Fu School Golden Dragon

Kung Fu School Golden Dragon Blog

Tijdens training Nijmegen-Oost

Feestelijke opening Nijmegen-Oost

By | Announcements, Demonstrations, Evenementen, Events, Mededelingen

Zondag 4 februari is het feest bij Golden Dragon Nijmegen-Oost. Iedereen die geïnteresseerd is in kung fu, is welkom om te komen kijken naar een demostratie van de E-groep en een workshop om kennis te maken met onze kung fu stijl.

Tijdens de demo zal de E-groep een demostratie geven met verschillende vormen, verschillende dierenstijlen en verschillende wapens. Dit zijn een aantal leraren en gevorderde leerlingen die samen trainen. Kom kijken en raak geïnspireerd!

In de workshop kan op een laagdrempelige manier kennis maken met onze kung fu stijl. Je kan proeven hoe het zou zijn in een echte les en of dit iets voor jou is. Er zullen genoeg actieve leerlingen en leraren zijn om je op weg te helpen. Heb je de smaak te pakken? Kom voor een proefles!

4 februari – 19:00
Dominicananstraat 53
6521KA, Nijmegen

dragon in christmas tree

Kerstvakantie!

By | Mededelingen

De feestdagen staan weer voor de deur! Tijdens de kerstvakantie gaan de scholen even dicht. Er is ruimte voor rust en een fijne tijd met de mensen van wie je houdt. We hopen je met frisse moed weer terug te zien in het nieuwe jaar.

Hier onder een overzicht wanneer je weer terecht kan bij jouw school:

 • 6 januari: Arnhem & Amsterdam
 • 7 januari: Nijmegen-Oost
 • 9 januari: Elst
 • 10 januari: Nijmegen

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

chen-han-yie-les

Trainen in Nijmegen-Oost

By | Mededelingen

Vanaf 1 oktober geeft Sifu Chen Han Yie kung fu les op een nieuwe locatie in Nijmegen-Oost! Nog meer Nijmegenaren krijgen zo de kans op kung fu te beoefenen of om een extra avond te trainen. Een mooie stap voor de vereniging naar nog meer kung fu aanbod.

Iedere leraar heeft een eigen stijl en focuspunten in de trainingen. Wat deze zullen zijn voor de school in Nijmegen-Oost zal nog moeten blijken maar dat het weer net anders zal zijn staat vast.

Wil jij graag kung fu leren en is Nijmegen-Oost een handige plek voor jou? Kom een keer langs en doe mee!

Zondag 19:00-21:00
Dominicananstraat 53
6521KA, Nijmegen

Lockdown

By | Mededelingen

Alle scholen van Golden Dragon sluiten hun deuren ten minste tot en met 9 februari. Alle lessen worden afgelast. Als het weer veilig is om samen (op afstand) te trainen pakken we dit natuurlijk meteen weer op.

Nederland gaat in lockdown en de maatregelen verbieden groepslessen. Voor alle maatregelen ga naar de rijksoverheid website.

Individueel trainen mag natuurlijk wel! Wij moedigen iedereen aan om zelf naar buiten te gaan en jouw kung fu te oefenen. Voor vragen of aanwijzingen kan je altijd terecht bij jouw sifu en assistent(en).

Succes met trainen en blijf gezond!

Alle scholen weer open!

By | Mededelingen, Training

Alle scholen van Golden Dragon mogen weer open!

Na een pauze van 2 weken zijn de corona besmettingen zodanig gedaald dat het weer veilig is om samen te trainen. Daarbij houden we de volgende regels aan:

 • We houden altijd 1,5 meter afstand van elkaar
 • Met klachten blijf je thuis
 • Train met maximaal 4 personen in een aangegeven vak
 • Ga na de les meteen naar huis (napraten kan natuurlijk online)

Voor meer informatie over de regels voor sporten kijk op de rijksoverheid website.

Tot snel in een van de lessen!

Tijdelijke sluiting vanwege corona

By | Mededelingen

Alle scholen van Golden Dragon sluiten de deuren voor de komende twee weken. Tot en met 17 november worden alle lessen afgelast. Daarna wordt opnieuw de afweging gemaakt aan de hand van de nieuwe regels.

De maatregelen tegen corona van 3 november verbieden groepslessen. Daarnaast willen wij bijdragen aan het terugbrengen van reisbewegingen van leraren, leerlingen en ouders. Meer informatie is te vinden op de rijksoverheid website.

Individueel trainen mag natuurlijk wel! Wij moedigen iedereen aan om zelf naar buiten te gaan en jouw kung fu te oefenen. Voor vragen of aanwijzingen kan je altijd terecht bij jouw sifu en assistent(en).

Succes met trainen en blijf gezond!

Zomervakantie

By | Mededelingen

Het einde van het kung fu seizoen is alweer aangebroken. Een jaar waarin Golden Dragon voor het eerst in de geschiedenis samen, op afstand, online trainde. Bedankt allemaal voor jullie inzet en enthousiasme de afgelopen tijd!

Sommige scholen blijven buiten door trainen de komende maanden. Hieronder een overzicht:

School Juli Augustus
Arnhem gesloten gesloten
Elst gesloten gesloten
Oosterbeek gesloten gesloten
Nijmegen open gesloten
Amsterdam open gesloten
Bilthoven open open

Een fijne en sportieve zomer gewenst!

Eerste Golden Dragon training in Bilthoven

By | Mededelingen, Training

Afgelopen dinsdag is de eerste Golden Dragon training in Bilthoven van start gegaan. Op het grasveld tegenover het gemeentehuis van gemeente De Bilt zijn nu ook traditionele Kung Fu trainingen te volgen.

Er zijn Corona maatregelen van kracht. Voor, tijdens en na de training houden we meer dan 1.5 meter afstand. Dit neemt niet weg dat we hard kunnen trainen en werken aan conditie, kracht, lenigheid en onze bewegingsleer.

Wil jij graag kung fu leren en is Bilthoven een handige plek voor jou? Kom een keer langs en doe mee!

Dinsdag avond 19:00 – 21:00
Soestdijkseweg Zuid 162
3721 AB, Bilthoven

 

 

 

examen benoeming assistenten 2018

Afwijkende openingstijden rondom examens 2019

By | Examen, Mededelingen

De examens van 2019 worden op 23 november afgenomen Arnhem afgenomen. Het examenprogramma begint om 09:30. Zorg dat je om 09:15 aanwezig bent. Dan sta je op tijd klaar voor het begin van je examen. Tijdens het examen wordt ook les gegeven aan leerlingen die niet op examen gaan of moeten wachten op hun examen of de uitslag ervan. Het examenprogramma kan uitlopen tot 13:00 of zelfs 13:30. Houd daar voor die dag rekening mee in je agenda.

Omdat alle sifu’s jureren bij het examen, zullen lessen op andere locaties dan Arnhem niet doorgaan. Leerlingen van deze locaties zijn wel welkom in Arnhem. De volgende scholen zijn gesloten op 23 november:

 • Amsterdam Nieuw-West
 • Oosterbeek

Op 16 november 2019 is het lesrooster gewijzigd. De les vindt die dag plaats van 09:00 tot 11:00. Schrijf deze data goed in je agenda, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Alle examenkandidaten heel veel succes gewenst!

blauwe zaal meervaart

Bonte Avond in De Meervaart demonstration program

By | Demonstrations

On Saturday December 22 and 29 we will be giving a short demonstration during the ‘Bonte Avond’ in ‘De Meervaart’ theatre in Amsterdam. In collaboration with Pieter Tiddens, Kung Fu School Golden Dragon and artistic talent from Amsterdam Nieuw-West have prepared a wonderful show. In addition to the kung fu demonstration, there will also be belly dancing, singing, magic, plays, poetry and aerial acrobatics to admire. The show will be guided by live music and there will be food and drinks to enjoy for everyone. Tickets can be bought from the website of theatre ‘De Meervaart’. The program kicks of at 19:30. Checkout the Golden Dragon YouTube channel to get an idea of what you can expect from out kung fu demonstrations.

The Golden Dragon demonstration group will consist of Jesse, Sybren, Arlin, Lai Jin, Max, Gwen, José, Laz, Rebecca and Sam for this occasion. The demonstration will be presented by Gwen. Rebecca and Sam will be taking pictures and recording video. The demonstration programming will be as follows.

 1. Broadsword ~ Jesse
 2. Combat with double short staffs versus long staff  ~ Lai Jin & Max
 3. Butterfly swords ~ Sybren
 4. Double short staff ~ Gwen, Laz, José
 5. Three-section staff ~ Max
 6. Combat open hand ~ Sybren & Arlin

In between the acts, Gwen will cite wisdoms from the Tao Te Ching.

Finally, some practical information for the demonstration group.

 • Sunday September 16 from 13:45 to 15:00 there will be a rehearsal in theatre ‘De Meervaart’.
 • Saturday September 22 there will be training from 10:00 to 12:00 as usual. After training we are going to have lunch together somewhere. The preparations at theatre ‘De Meervaart’ start at 16:00. Dinner will be served before the start of the ‘Bonte Avond’.
 • On Saturday September 29, things will go the same as on September 22.
blauwe zaal meervaart

Programma demonstratie Bonte Avond in De Meervaart

By | Demonstratie

Op zaterdag 22 en 29 december geven we een korte demonstratie tijdens de Bonte Avond in De Meervaart in Amsterdam. Samen met theatermaker Pieter Tiddens nemen Kung Fu School Golden Dragon en artistiek talent uit Amsterdam Nieuw-West je mee in een wervelende show. Naast de kung fu demonstratie zal er ook buikdansen, zingen, goochelen, toneel, gedichten of luchtacrobatiek te bewonderen zijn. De show wordt ondersteund door muziek van een live-band en er wordt heerlijk eten en drinken geserveerd op deze feestelijke avond. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van theater De Meervaart. Het programma gaat om 19:30 van start. Bekijk het YouTube kanaal van Golden Dragon om een indruk te krijgen van wat je kunt verwachten van onze kung fu demonstraties.

De demonstratiegroep van Golden Dragon bestaat voor deze gelegenheid uit Jesse, Sybren, Arlin, Lai Jin, Max, Gwen, José, Laz, Rebecca en Sam. De demonstratie zal gepresenteerd worden door Gwen. Rebecca en Sam zullen beelden van de demonstratie gaan vastleggen. Het programma van de demonstratie ziet er als volgt uit.

 1. Breedzwaard ~ Jesse
 2. Combat met korte stokken tegen lange stok  ~ Lai Jin & Max
 3. Vlinderzwaarden ~ Sybren
 4. Dubbele korte stok ~ Gwen, Laz, José
 5. Driedelige stok ~ Max
 6. Combat open hand ~ Sybren & Arlin

Tussen de uitvoeringen door zullen er wijsheden uit de Tao Te Ching voorgedragen worden door Gwen.

Tot slot nog wat praktische informatie voor de demonstratiegroep.

 • Zondag 16 september van 13:45: tot 15:00 is er een repetitie in theater De Meervaart.
 • Zaterdag 22 september is er eerst training van 10:00 tot 12:00. Daarna gaan we met zijn allen een broodje eten. Vanaf 16:00 beginnen de voorbereidingen in theater De Meervaart. Voordat het programma van de Bonte Avond begint, krijgen we daar warm eten.
 • Hetzelfde geldt voor 29 september.

Aangepaste openingstijden winter 2018/2019

By | Announcements, Mededelingen, Uncategorized

Deze winter gaan sommige trainingen niet door vanwege feestdagen.
De volgende trainingen gaan niet door:
Arnhem: zaterdag 22 & 29 december, 5 januari
Oosterbeek: zaterdag 22 & 29 december
Elst: dinsdag 25 december & 1 januari
Nijmegen: woensdag 26 december & 30 december
Amsterdam West: maandag 24 december & 31 december
Bij Kung Fu School Golden Dragon Nieuw-West (Sloterplas) gaat de training in de wintermaanden elke week door op zaterdag van 10 tot 12 uur.

Wij wensen jullie fijne feestdagen!

Adjusted opening hours winter 2018-2019

By | Announcements, Uncategorized

This winter some lessons will not continue because of the holidays.
The following classes will not continue:
Arnhem: Saturday, December 22nd, 29th,  Januari 5th
Oosterbeek: Saturday, December 22nd & December 29th
Elst: Tuesday December 25th & January 1st
Nijmegen: Wednesday December 26th & December 30th
Amsterdam West: Monday December 24th & December 31st

The lessons at Golden Dragon Nieuw-West (Sloterplas) will continue as planned during the winter season. Every saturday from 10 o’clock until 12 o’clock.

We wish you happy holidays!

benoeming

Examen results 2018

By | Exams

On Saturday November 24, 2018, the yearly kung fu exam took place in Arnhem. The following candidates have passed their exam.

Rebecca

Sam

Isa

Bas

Sylvie

Maaike

Linde

Gerard

⚫⭐

Aryan

Fricke

⚫⭐⭐

Pimm

Gwen

Ahmed

Saro

Lazaros

José

⚫⭐⭐⭐⭐

Maarten

🔵

Arlin

Ellemieke

Lai Jin

Thomas

🔵⭐

Sybren

In addition, Lai Jin, Thomas and Max have been promoted to assistant instructors of Golden Dragon.

Jesse has been promoted to sifu of Golden Dragon. As part of this promotion, the sifu is given a Chinese name by tradition. Jesse has been given the name Chen Yì Jūn (千義軍), meaning ‘passionate warrior’ of the Chen family.

Uitslagen examen 2018

By | Examen

Op zaterdag 24 november 2018 vond het jaarlijkse kungfu examen plaats in Arnhem. De volgende kandidaten zijn geslaagd voor hun examen.

Rebecca

Sam

Isa

Bas

Sylvie

Maaike

Linde

Gerard

⚫⭐

Aryan

Fricke

⚫⭐⭐

Pimm

Gwen

Ahmed

Saro

Lazaros

José

⚫⭐⭐⭐⭐

Maarten

🔵

Arlin

Ellemieke

Lai Jin

Thomas

🔵⭐

Sybren

Daarnaast zijn Lai Jin, Thomas en Max benoemd to assistent van de vereniging.

Tot slot is Jesse benoemd tot sifu. De benoeming tot sifu gaat traditioneel gepaard met de toekenning van Chinese naam. Jesse heeft de naam Chen Yì Jūn (千義軍) gekregen, wat kortweg ‘gepassioneerde krijger’ van de familie Chen betekent.

kung fu examen

Exams 2018

By | Exams, Mededelingen

On Saturday November 24, 2018 from 10:00 to 13:00 there will be kung fu exams again! The exams will take place in the school of sifu Chen San Fei in Arnhem-Noord. The address is Nicolaas Maesstraat 6 in Arnhem. The exam candidates have been notified about their candidacy by their teacher. As usual, there will also be a regular class that day in Arnhem-Noord. The classes in Oosterbeek and Amsterdam are cancelled that day, because all instructors will be in Arnhem to judge the exams. The exam location is the field outside behind the gym, regardless of weather conditions. Be sure to bring an extra set of dry and warm clothing. Best of luck to all exam candidates!

kung fu examen

Exams 2018

By | Exams

On Saturday November 24, 2018 from 10:00 to 13:00 it is time for kung fu exams again! The exams will take place in the school of sifu Chen San Fei in Arnhem-Noord. The address is Nicolaas Maesstraat 6 in Arnhem. The exam candidates have been notified about their candidacy by their teacher. As always, there will also be a regular class in the gym. The classes in Oosterbeek en Amsterdam are cancelled that day, because all instructors will judge the exams in Arnhem. The exams will be taken on the field outside behind the gym, regardless of weather conditions. So, be sure to wear clothing that is allowed to get muddy and bring an extra set of warm and dry clothing. Best of luck to all exam candidates!

kung fu examen

Examens 2018

By | Examen

Zaterdag 24 november 2018 van 10:00 tot 13:00 zijn er weer kung fu examens! Deze worden afgenomen in de school van sifu Chen San Fei in Arnhem-Noord. Het adres is Nicolaas Maesstraat 6 in Arnhem. De leerlingen die examen mogen doen zijn daarvan op de hoogte gebracht door hun leraar. Zoals altijd, wordt er in de gymzaal ook les gegeven. De lessen in Oosterbeek en Amsterdam gaan die zaterdag niet door, omdat alle leraren naar Arnhem komen om de examenkandidaten te beoordelen. De examens worden buiten op het veld achter de gymzaal afgenomen, wat voor weer het ook is. Neem dus schoenen mee die vies mogen worden en een droog setje kleding. Alle kandidaten, heel veel succes!