Over Kung Fu School Golden Dragon

De geschiedenis en filosofische achtergrond van onze kung fu stijl

De geschiedenis en filosofie van Kung Fu School Golden Dragon

Geschiedenis

Het verhaal van Grootmeester Chen

Kung Fu School Golden Dragon is in 1970 in Nederland opgericht door wijlen grootmeester Chen. Als negen jarige startte onze meester zijn kungfu opleiding in het verre Indonesië en kreeg onderricht in meerdere stijlen. In de jaren zestig maakte hij samen met zijn familie de oversteek naar Nederland. Hier startte hij in Veenendaal met het overdragen van zijn kennis. Sindsdien is zijn kungfu stijl bekend in heel Nederland en zelfs in België.

Grootmeester Chen noemde zijn vechtkunst de methode van Golden Dragon, Chin Lung Chuan Shu, hetgeen letterlijk betekent: ‘Golden Dragon bokskunst’. Zijn filosofische gedachte achter deze stijl is ‘zich in de strijd begeven met een oprecht hart’ oftewel ‘edelmoedig door het leven gaan’.De Chin Lung Chuan Shu kent zowel de harde als de zachte kungfu. De harde weg omvat het bevorderen van lichaamskracht en vooral de ontwikkeling van kracht in handen en voeten. De zachte weg bestaat uit bevallig- en handigheid. Beide wegen zijn nodig voor het eigenlijke evenwicht.

De Vaandeldragers zetten zijn kungfu stijl met haar filosofie nu voort.

Hoofd van de Vereniging
Sigung Chen San Fei

Golden Dragon Arnhem
Sifu Chen Thing Yan
Sifu Chen Tak Khoon

Golden Dragon Elst
Sifu Chen Lao Tek

Golden Dragon Nijmegen
Sifu Chen Fong Wong

Golden Dragon Nijmegen-Oost
Sifu Chen Han Yie

Golden Dragon Amsterdam
Sifu Chen Maang Sing

Golden Dragon
Sifu Chen Mei Ling
Sifu Chen Xiao Tung

 

Si Tai Gung Chen Chung Li

Oprichter van Kung Fu School Golden Dragon

 

Chen San Fei

Hoofd van de Vereniging

 

Chen Lao Tek

Golden Dragon Elst

 

Chen Xiao Tung

Golden Dragon

 

Chen Mei Ling

Golden Dragon

 

Chen Fong Wong

Golden Dragon Nijmegen

 

Chen Maang Sing

Golden Dragon Amsterdam

 

Chen Han Yie

Golden Dragon Nijmegen-Oost

Filosofie

Harmonie van lichaam en geest

Kungfu omvat een grote variatie aan technieken en kent diverse stijlen. Sommigen zijn gracieuze, balletachtige bewegingen, andere zijn scherp, snel, kort en rechtstreeks. Maar hoe de stijl ook mag zijn, er zijn bepaalde punten die alle stijlen gemeen hebben. Enkele uitzonderingen daargelaten, leggen ze grote nadruk op de houding. Met name de voeten, de benen, de romp en het hoofd moeten voor welke bijzondere techniek dan ook, in de juiste stand staan, wil deze juist uitgevoerd worden.

Kungfu kent ook een veelvoud aan methoden om het lichaam te sterken, de strijdvaardigheid te ontwikkelen, het geestelijke en lichamelijke uithoudingsvermogen te vergroten, zich te bekwamen in wapentechniek en zich tegen één of meerdere aanvallers te verdedigen.

Het beoefenen van kungfu is niet alleen streven naar perfectie van de vechthandelingen maar ook de vervolmaking van het karakter. kungfu is niet iets opwindends, maar concentratie op je dagelijkse bezigheden, goede omgangsvormen met anderen en rekening houden met andermans gevoelens.De harde takken van een boom zijn voorbestemd om af te breken. De zachte soepele en kwetsbare takken zijn het meest levensvatbaar. Discipline en beheersing van de geest zijn noodzakelijk om de geest doelgericht te laten werken.

Wil je meer over kungfu leren? Schrijf je in voor een gratis proefles en ervaar het zelf!