Blog

Het laatste nieuws van Kung Fu School Golden Dragon

Het blog van Kung Fu School Golden Dragon

kung fu examen

Examens 2018

By | Examen

Zaterdag 24 november 2018 van 10:00 tot 13:00 zijn er weer kung fu examens! Deze worden afgenomen in de school van sifu Chen San Fei in Arnhem-Noord. Het adres is Nicolaas Maesstraat 6 in Arnhem. De leerlingen die examen mogen doen zijn daarvan op de hoogte gebracht door hun leraar. Zoals altijd, wordt er in de gymzaal ook les gegeven. De lessen in Oosterbeek en Amsterdam gaan die zaterdag niet door, omdat alle leraren naar Arnhem komen om de examenkandidaten te beoordelen. De examens worden buiten op het veld achter de gymzaal afgenomen, wat voor weer het ook is. Neem dus schoenen mee die vies mogen worden en een droog setje kleding. Alle kandidaten, heel veel succes!

sport en vrijetijdsmarkt 2018

Programma Sport & Vrijetijdsmarkt Amsterdam 2018

By | Demonstratie, Mededelingen

Op zaterdag 22 september 2018 geeft Kung Fu School Golden Dragon een demonstratie op de Sport en Vrijetijdsmarkt  in Amsterdam Osdorp. De Sport & Vrijetijdsmarkt is onderdeel van het Souk & Co festival. Dit is een cultureel festival voor het hele gezin waar men kan genieten van muziek, cultuur, sport en foodtrucks.

Kung Fu School Golden Dragon zal op de volgende tijdstippen een demonstratie geven:

  • van 13:10 tot 13:30
  • van 15:30 tot 15:50

De demonstratie zal plaats vinden op een podium aan de zuidoever van de Sloterplas, tegenover theater De Meervaart, in Amsterdam.

Kung Fu krijgers van Golden Dragon kungfu scholen uit het hele land zullen laten zien wat ze kunnen. Het programma bestaat onder meer uit basistechnieken, dierenstijlen, lange stokvormen en uitschakeling van meerdere tegenstanders. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om de demonstratie te komen bekijken. Tussen de demonstraties door kunnen geïnteresseerden bij de festivalkraam van Golden Dragon terecht voor meer informatie.

Op de zaterdagochtend gaat de training van 10:00 tot 12:00 in verband met de demonstratie niet door. De demonstratiegroep wordt wel om 10:00 verwacht op het Sloterstrand naast Hotel Buiten voor de laatste voorbereidingen. Verder staat het alle leden natuurlijk vrij om zelf wel te trainen. Er wordt die dag dus alleen geen les gegeven. De demonstratie zal doorgaan ongeacht de weersomstandigheden.

Begin seizoen 2018/2019

By | Mededelingen

 

Na de zomer hervatten de lessen in alle Golden Dragon kungfu scholen in september weer. Op volgorde van begindatum, beginnen de lessen op de volgende data:

Arnhem: 1 september

Amsterdam Nieuw-West: 1 september

Amsterdam West: 3 september

Elst: 4 september

Nijmegen: 5 september

Oosterbeek: 8 september

De lessen in Amsterdam West op maandag beginnen weer om 19:00. De eindtijd blijft nog steeds 21:00. De lessen in Oosterbeek beginnen in verband met de Airborne in de tweede week van september.

locatie nijmegen

Wijzigingen lesrooster en locaties Nijmegen & Amsterdam

By | Mededelingen

De Golden Dragon Kung Fu scholen in Nijmegen en Amsterdam-West krijgen een andere trainingslocatie! Daarnaast zullen de trainingen in Nijmegen (vanaf 7 februari)  niet meer op vrijdagen, maar op woensdagen van 20:00 tot 22:00 plaatsvinden. Het nieuwe adres van de school in Nijmegen is

Zwaluwstraat 200 (zaal B), 6541 NP Nijmegen

en het nieuwe adres van de school in Amsterdam-West is

Jan Den Haenstraat 41, 1055 WC Amsterdam

Zie de lesroosterpagina voor meer informatie.

locatie amsterdam

overdracht vaandel

Nieuwe leiding Amsterdam-West tot einde seizoen

By | Mededelingen

In verband met werk is het voor Jesse tot het einde van het seizoen helaas niet haalbaar om elke week op maandagavond les te geven in Amsterdam. Sybren heeft de leiding over de school gekregen. Sybren en Arlin zullen samen de lessen in Amsterdam-West gaan verzorgen. Jesse zal de lessen op zaterdag aan de Sloterplas nog wel blijven geven.

kung fu training winter 2017 sloterplas

Aangepaste openingstijden winter 2017

By | Mededelingen

Deze winter gaan sommige trainingen niet door vanwege feestdagen. Wel kun je nog steeds elke week in een van de scholen terecht om te trainen.

De volgende trainingen gaan niet door:

  • Arnhem en Oosterbeek: 23 & 30 december
  • Elst: 26 december & 2 januari
  • Nijmegen: 29 december & 5 januari
  • Amsterdam West: 25 december & 1 januari

Bij Kung Fu School Golden Dragon Nieuw-West (Sloterplas) gaat de training in de wintermaanden elke week door.

Chen Liu Djing

Golden Dragon Velp gesloten

By | Mededelingen

Tot ieders grote ontsteltenis is de school in Velp gesloten. Sifu Chen Liu Djing kampte al langere tijd met rugklachten. Zijn klachten belemmerden het lesgeven dusdanig dat hij heeft besloten om te stoppen met lesgeven. Leerlingen die in Velp trainden kunnen terecht in een van de andere scholen.

stok oefening

Examens herfst 2017

By | Examen, Mededelingen

Er wordt al een tijdje naartoe geleefd: de kungfu examens van 2017. Op zaterdag 4 november zullen de examens plaatsvinden bij Golden Dragon Arnhem, op het grasveld bij de gymzaal op de Nicolaas Maesstraat 6. De kandidaten zijn door hun sifu op de hoogte gesteld dat zij op examen mogen. Uit de hele regio en zelfs helemaal uit Amsterdam zullen kandidaten zich in Arnhem verzamelen om hun vaardigheden op de proef te stellen. De sifu’s van alle Golden Dragon Kung Fu scholen zullen aanwezig zijn om ieders examen te beoordelen. Dat betekent dat er zaterdag 4 november geen les is in Amsterdam en Oosterbeek. Leerlingen die niet op examen gaan, zijn welkom om mee af te reizen naar Arnhem om daar te trainen. Parallel aan het examen wordt er in Arnhem namelijk ook les gegeven door een van de assistent-instructeurs.

Demonstratie en nieuwjaarsborrel op het dak bij Floor 17

By | Demonstratie | No Comments

Na een succesvol 2016 wilden we ook 2017 positief beginnen. Louise had het leuke idee om een nieuwjaarsborrel te organiseren bij Floor 17 in Amsterdam. Daar hebben we op het dak, in het donker, een sfeervolle kungfu demonstratie gegeven. Voor en na de demonstratie hebben we in de lounge met open haard bij Floor 17 genoten van een hapje en een drankje. Het was super gezellig, dus zeker voor herhaling vatbaar. Proost op een gezond en succesvol 2017!

Nieuwjaarsborrel Floor 17

Lesrooster winter Amsterdam

By | Mededelingen, Training

In de wintermaanden zijn er altijd een paar feestdagen om rekening mee te houden. Bij Kung Fu School Golden Dragon Amsterdam gaan de trainingen in de winter gewoon door, behalve op maandag 26 december 2016. Dan is het namelijk Tweede Kerstdag. Buiten gaan de trainingen altijd door, ongeacht de weersomstandigheden. Bij extreem weer kan een buitentraining afgelast worden. Er zal dan altijd wel een instructeur naar de trainingslocatie komen om de weersituatie ter plaatse te beoordelen. Als het dan echt te gevaarlijk blijkt te zijn om buiten te trainen, kan de training afgelast worden. Bij meevallend weer of een onverwachte opklaring kan de training in de meeste gevallen alsnog doorgaan.

za. 3-12-2016 training gaat door

ma. 5-12-2016 training gaat door

za. 10-12-2016 training gaat door

ma. 12-12-2016 training gaat door

za. 17-12-2016 training gaat door

ma. 19-12-2016 training gaat door

za. 24-12-2016 training gaat door

ma. 26-12-2016 training gaat niet door

za. 31-12-2016 training gaat door

ma. 02-01-2017 training gaat door

 

Fotoshoot met Brian Kersbergen

By | Training

Donatie aan Hotel Buiten

By | Mededelingen

Ruim een week geleden is de inzamelingsactie van Kung Fu School Golden Dragon Amsterdam voor Hotel Buiten gestart. Onze leden hebben tezamen maar liefst €101 ingelegd! Aangevuld met nog eens €149 uit de contributie pot zijn we tot een bedrag van €250 voor Hotel Buiten gekomen.

Het doel van de crowdfundingsactie van Hotel Buiten is nu al voor 57% behaald. Met het huidige tempo moet het zeker gaan lukken om het doel voor het einde van het jaar te behalen. Wij wensen Hotel Buiten daar alle succes van de wereld bij.

Wil je ook investeren in Hotel Buiten, de spannendste buitenplek van Amsterdam, de groene plek met een ruig randje? Bezoek dan de webpagina van de crowdfundingsactie en doneer of investeer een mooi bedrag. Er zijn fantastisch leuke beloningen aan gekoppeld. Zo hebben wij gekozen voor een barkruk met de clubnaam er op, een vast plaatsje in het hart van Hotel Buiten. Geweldig!

 

Potje voor Hotel Buiten

Inzamelingsactie voor Hotel Buiten

By | Mededelingen

Hotel Buiten aan de noordwestelijke kant van de Sloterplas is sinds 2012 een begrip in Amsterdam. In het voorjaar van 2017 wil Hotel Buiten een nieuw café-restaurant openen. Dit zal in de plaats komen van de tijdelijke bouwkeet waar Hotel Buiten tot nu toe is  gehuisvest. In samenwerking met de buurt is het nieuwe gebouw ontworpen. Het wordt een ontmoetingsplek voor iedereen, een gezellige plek waar je dichtbij de natuur kunt genieten van cultuur en duurzame versnaperingen. Eigenlijk kan dat nu al, maar de voorzieningen zullen worden verbeterd en uitgebreid met onder andere een creatieve ruimte en een moestuin.

hotel-buiten-ontwerp-nieuwbouw

Kung Fu School Golden Dragon draagt Hotel Buiten een warm hart toe. Daarom willen wij Hotel Buiten steunen met een donatie. We hebben een pot gemaakt voor Hotel Buiten die gevuld wordt door middel van een inzamelingsactie onder onze leden. Ook zal een deel van de contributie Kung Fu School Golden Dragon Amsterdam ter beschikking worden gesteld.

Wij wensen Hotel Buiten veel succes toe in de financieringsfase en uiteraard ook met de bouw straks. We hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken en verheugen ons nu al op het nieuwe Hotel Buiten. Wil je Hotel Buiten ook steunen? Dat kan via deze crowdfunding website. Het is mogelijk om te investeren in de vorm van een lening. Of je kunt ervoor kiezen om een bedrag te doneren. Daar staan fantastisch leuke beloningen tegenover. Wees er wel snel bij, want het doel is al bijna behaald!

Foto’s zomerborrel Arnhem 2016

By | Evenementen

Zomerborrel Arnhem 19 augustus 2016

By | Evenementen, Mededelingen

Max kwam met het leuke idee om ter ere van de afsluiting van weer een kungfu seizoen een drankje te doen met iedereen. Met alle Golden Dragon leden die hij kent heeft hij de agenda’s naast elkaar gelegd. Zo kwam hij uiteindelijk uit op vrijdag 19 augustus. Op die dag bleken de meeste kungfu vrienden wel tijd voor een borreltje te hebben. Om 19:30 is er gereserveerd bij het mooie nieuwe grand café Stan&Co, vlakbij Arnhem Centraal Station.

Alle leden van Kung Fu School Golden Dragon zijn bij deze van harte uitgenodigd voor de zomerborrel in Arnhem. Het zal een leuke gelegenheid worden om leerlingen van andere scholen te leren kennen, legendarische verhalen van weleer te horen van de sifu’s en te kletsen over kungfu en vanalles en nog wat.

Dus, zet het in je agenda en laat het a.u.b. even weten of je komt door een mailtje te sturen naar chen@goldendragonkungfu.nl.

Zomerborrel Golden Dragon

19 augustus 2016 om 19:30

Stan&Co

Willemsplein 46

6811 KD Arnhem